Over ons
Contact
  Storing? Bel of app 06 - 5344 2837

Wij zijn ùw specialist op het gebied van

verwarming

Pelletketel


Steeds meer huizen worden gebouwd zonder gasaansluiting. Een goed alternatief voor de gasketel is de pelletketel. Een pelletketel is een volautomatisch gestuurd verbrandingstoestel, waarin houtpellets verbrand worden. Door de toegepaste geavanceerde regeltechniek hebben deze pelletketels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of bedrijfspand op een schone en betaalbare wijze verwarmd kan worden.
 
Voor ieder gebouw met warmtevraag kan een KWB pelletketel toegepast worden. De vermogens lopen van 3-300kW, met de mogelijkheid om in een cascadeopstelling nog meer vermogen op te wekken. Hoe groter het gebouw of de gebouwen, des te meer vermogen er nodig is.

Graag denken wij met u mee welke KWB-verwarming het beste bij u toegepast kan worden.
 
Sinds april 2013 is ons bedrijf gecertificeerd KWB-partner. Het merk KWB staat voor comfortabel en veilig verwarmen. Een moderne KWB-biomassaverwarming is daarom eenvoudig, schoon en comfortabel in gebruik. De verwarming is compact, functioneel en zuinig. Daarnaast is hij zeer betrouwbaar en bedrijfszeker. De apparatuur voldoet aan de strengste Europese emissievoorschriften.


Bezoek onze uitgebreide info pagina


Warmtepomp


Een warmtepomp is een apparaat dat warmte onttrekt van de buitenlucht of uit de bodem, waarna deze warmte in de vorm van lage temperatuurverwarming in een woning gebruikt wordt. Dit kan echter alleen rendabel toegepast worden als er vloerverwarming of radiatoren/convectoren aanwezig zijn die voldoende warmte afgeven bij deze lage aanvoertemperatuur. Ook een goed geïsoleerd gebouw is nodig voor het optimaal laten functioneren van een warmtepomp.
 
Naast verwarmen, is er ook de mogelijkheid om te koelen. Dit wordt gedaan door de warmtepomp omgekeerd zijn werk te laten doen. Het afgiftesysteem moet in dat geval wel geschikt zijn om te kunnen koelen. Belangrijk is wel dat dit alleen topkoeling is: ca 2-3 graden onder de ruimtetemperatuur. Het is dus geen airco!
 
Het voordeel van elektrisch verwarmen, is dat er geen aardgas meer nodig is. Doordat echter alle warmte opgewekt moet worden met elektriciteit, ook het warm water en het koken, zal de stroomrekening hoger uitvallen. Verder is het warm water comfort minder, doordat er boiler(s) elektrisch verwarmd moeten worden. Als de boiler leeg is, kost het uren voordat de boiler weer op temperatuur is. Om het comfort van warm tapwater toch te kunnen garanderen, is de aanleg van voldoende opslagcapaciteit in boilers noodzakelijk. Als alternatief hiervoor kan ook gekozen worden voor een hybride oplossing.
 

Hybride verwarming


Het is ook mogelijk om een hybride-oplossing te maken: gedeeltelijk aardgas, gecombineerd met een warmtepomp. Deze oplossing is voor bestaande huizen een goed alternatief. Het tapwater zal dan te allen tijden verzorgd worden door de cv-ketel en het verwarmen van de woning kan voor het grootste gedeelte gerealiseerd worden met de warmtepomp. Mocht het nodig zijn, dan kan de cv-ketel altijd bijspringen met het produceren van warmte. Hierdoor blijft een hoog comfort gegarandeerd.

Hybride warmtepomp HP-M24i

WaterstofketelEen waterstofketel is een aangepaste aardgasketel. Moderne aardgasketels zijn steeds vaker al geschikt gemaakt of eenvoudig aan te passen naar een andere gassoort. Fabrikanten zijn volop bezig met het ontwikkelen van deze toestellen. Er lopen al diverse proefprojecten met waterstofketels die veelbelovend zijn. Juist ook omdat de bestaande technieken toegepast worden, de prijzen laag zijn en de toepasbaarheid in bestaande woningen groot is. Hierdoor zijn er geen grote investeringen nodig in bestaande woningen.
 
Waterstof is een goede energiedrager om de grote overschotten aan zon- en windenergie tijdelijk te kunnen opslaan. Deze overschotten gaan nu verloren, omdat deze niet bruikbaar zijn op het moment van opwekken. Wij volgen deze ontwikkelingen en gaan hiermee aan de slag.

Voorbeeld toepassen waterstof

Gasketel


U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van een nieuwe gasketel. Bij de aanschaf wordt ook het bijbehorende installatiewerk rondom de ketel uitgevoerd en indien gewenst, wordt de temperatuurregeling naar uw wensen aangepast. Wij leveren uitsluitend hoog rendement toestellen die van goede kwaliteit zijn. Het merk dat wij verkopen is Nefit. Mocht u toch een cv-ketel van een ander merk willen, dan is dit altijd te overleggen.

Figuur 6. Nefit Trendline II

Figuur 5. Nefit 9000i

Houtkachel


Sinds 2019 zijn wij een officieel verkooppunt van alle HARK producten. Wij leveren houtkachels en speksteenkachels met hun bijbehorende accessoires. Te denken valt hierbij aan rookkanalen, maar ook een onderzetplaat waar de kachel op kan staan.  
 

Waarom een HARK kachel? 


Een HARK kachel is een duurzame kachel die er ook nog eens heel mooi uitziet. Deze houtkachels hebben voordelen ten opzichte van de andere houtkachels. In de eerste plaats zijn deze houtkachels voorzien van een keramische fijnstoffilter dat in de toekomst verplicht gaat worden. Daarnaast geeft het hoge rendement, tot wel meer dan 89%, een aanzienlijke houtverbruik reductie.   
Er zijn heel veel verschillende soorten en kleuren kachels te bestellen. Wilt u meer informatie over de verschillende producten, dan kunt u bij ons een brochure aanvragen.

(Tijdelijke) Warmtelevering


Levering van (tijdelijke) warmte aan (groot) verbruikers, door een pelletketel geplaatst in een container. De pelletketel met container blijft het eigendom van ons bedrijf, zodat wij verantwoordelijk zijn voor de techniek en de brandstof. De (tijdelijke) pelletketel installatie zal gekoppeld worden aan uw bestaande installatie. Met nauwkeurige meetapparatuur wordt bijgehouden hoeveel energie aan u geleverd is, waarna u deze energie van ons koopt. Doordat biomassa goedkoper is dan fossiele brandstoffen, kunt u besparen op u energierekening zonder daarbij te investeren in een dure installatie.
 
Uiteraard zijn de mogelijkheden volledig afhankelijk van uw bestaande situatie. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

hoogendoorn installatietechniek adviseert u graag!

Copyright 2020 Hoogendoorn installatie | Ontwerp: Ria Grafisch Ontwerp | Realisatie: Klok Software