Over ons
Contact
  Storing? Bel of app 06 - 5344 2837

Wij zijn ùw specialist op het gebied van

verwarming

PelletketelWat is een pelletketel?
Een pelletketel is een volautomatisch gestuurde verbrandingsketel voor vaste biobrandstoffen. Hierin worden houtpellets verbrand. Door de interne geavanceerde regeltechniek hebben pelletketels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op een schone en betaalbare wijze verwarmd kan worden.
 
Daarnaast is er de mogelijkheid om de ketel uit te voeren met een fijnstoffilter. Dit zorgt voor het reinigen van de rookgassen die de schoorsteen verlaten. Het filter heeft een vergelijkbare functie als een roetfilter in de uitlaat van een auto. Doordat KWB-ketels door hun optimale verbrandingstechniek al aan de hoogste emissie-eisen voldoen, is het fijnstoffilter niet vereist. Het is ook mogelijk om dat op een later tijdstip alsnog toe te voegen. Dat geldt ook voor een condensatiemodule om de rookgassen nog verder af te koelen en daardoor het rendement van de ketel te verhogen.
 
Het ontsteken gebeurt volautomatisch via een ontstekingspatroon (gloeispiraal), na het aanzetten van de ketel. Via een display (of afstandsbediening) kan de gewenste temperatuur ingesteld worden. De pelletketel zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur behaald wordt en behouden blijft.
 
Het woord pellet in pelletketel staat voor de (biomassa) brandstof die wordt gebruikt. Pellet is een ander woord voor korrel. In feite is het dus een houtkorrel-kachel. In de vorm vergelijkbaar met een kattenbakkorrel, maar dan anders van samenstelling. Houtpellets worden geleverd in zakjes van 14 kg op een europallet, maar het is ook mogelijk om deze houtpellets in grote hoeveelheid aan te schaffen.

Voorbeeld pellet opslag in de bulk met zuigsysteem

Voorbeeld pellet opslag in de bulk met vijzel aanvoer


 

hoogendoorn installatietechniek adviseert u graag!

Copyright 2020 Hoogendoorn installatie | Ontwerp: Ria Grafisch Ontwerp | Realisatie: Klok Software