Biomassaverwarming

Bespaar tot € 157.240,- in 20 jaar!!! Zie hiervoor een actueel rekenvoorbeeld van een van onze eerste opdrachtgevers.Een pelletkachel verwarmt eenvoudig en schoon en zorgt ervoor dat het aardgasgebruik flink daalt. Terugverdientijden van minder dan 3 jaar of korter zijn haalbaar!

Wie veilig en onafhankelijk wil verwarmen, stapt over op de duurzame brandstof hout en bespaart daarbij ook nog eens rond de 50% op de lopende stookkosten. Op dit moment is bijna iedereen nog afhankelijk van de fossiele energiedragers (zoals olie, gas en kolen). Deze grondstoffen worden schaarser en de prijzen voor stookolie en aardgas stijgen op grond van toenemende knelpunten in de toevoer ervan. Het is daarom belangrijk om te investeren in de toekomst!

Het verwarmen met stukhout, hakhout of pellets is co2 neutraal en levert daarom een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Verder is het erg belangrijk dat er met een pelletkachel veilig gestookt kan worden.

Naast onze aanspraak voor veiligheid en comfort, verbindt deze manier van verwarmen ons allemaal vanuit een centraal beginsel: de verantwoordelijkheid voor het leven en de komende generaties op aarde.

De pelletkorrels bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en de mogelijkheid om in een geautomatiseerde pelletskachel te worden gebruikt.
De pellets zijn milieuvriendelijk, omdat ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden geen bomen voor gekapt, alleen de bomen die gekapt moeten worden voor de uitdunning van het bos.

Pelletkachels hebben door hun ideale en zeer schone verbanding geen stank rondom het huis, vandaar dat het afvoerkanaal korter mag zijn.

De pelletkachel heeft door de optimale verbranding een hoog rendement van gemiddeld 90%. Om precies te zijn; van 80% voor een pelletkachel met laag rendement, tot 95% voor een hoog rendement.

Het ontsteken gebeurt volautomatisch via een ontstekingspatroon (gloeispiraal), na het aanzetten van de kachel. Via een display (of afstandbediening) kan de gewenste temperatuur ingesteld worden, de pelletkachel zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur behaald wordt en behouden blijft. Met een vulling van 15kg kan (afhankelijk van de buitentemperatuur, isolatie van de woning en gewenste warmte) een tot vijf dagen gestookt worden. Een zakje pellets van 15 kilo kost gemiddeld rond de 4 á 5 euro. Echter wanneer je groter inkoopt (per pallet of meer) kosten de pellets een stuk minder. Een andere mogelijkheid is in de bulk. Daar is dan een goede opslag voornodig; deze kan zowel binnen als buiten neergezet worden. Ook hier zijn creatieve oplossingen voor mogelijk!

Contact

C. Hoogendoorn InstallatieTechniek
Kerkweg 29C
4245 TP Leerbroek

Routebeschrijving (klik hier)

0345-569133
06-53442837
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.