Biomassaverwarming

Biomassa

Deze nieuwe vorm van energie wordt gerekend tot één van de vormen van duurzame energie en hernieuwbare energie.

Biomassa is energie die wordt opgewekt uit plantaardig materiaal.

 

Hierbij kunt u denken aan:

  • Snoeiafval
  • Groente- , tuin- en fruitafval
  • Dunningshout uit bossen
  • Rest- en afvalhout uit de industrie (bijvoorbeeld uit houtzagerij)
  • Agrarische overblijfselen (zoals stro en mest)
  • Gewassen die speciaal worden geteeld voor energiedoeleinden (zoals wilgen, populieren, hennep)

Bij de verbranding van biomassa komt warmte vrij die gebruikt wordt om groene stroom op te wekken en gebouwen en woningen van warmte te voorzien. 
Planten en bomen halen bij hun groei CO2 uit de lucht en bij de omzetting van biomassa in elektriciteit en warmte komt deze CO2 weer vrij. Door de benutting van plantaardig materiaal wordt dus geen (extra) CO2 aan de atmosfeer toegevoegd. Wij maken gebruik van de mogelijkheden die deze nieuwe energiebronnen ons bieden.

Ook biogas is een interessante toepassing die steeds meer wordt gebruikt. Biogas is bio- energie die wordt opgewekt door het vergisten of vergassen van biomassa. Dit gebeurt door biomassa op te warmen in een speciale tank, waardoor het eerder gaat rotten en er brandbare gassen vrijkomen. De gassen kunnen vervolgens worden gebruikt voor het opwekken van energie, de verwarming van een huis of om te koken.

Een pelletkachel is een volautomatisch gestuurde verbrandingskachel. Hierin worden houtpellets verbrand. Door de interne geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden.
Het woord pellet in pelletkachel staat voor de (biomassa) brandstof die wordt gebruikt. Pellet is een ander woord voor korrel. In feite is het dus een houtkorrel-kachel.

Sinds april 2013 is ons bedrijf gecertificeerd KWB-partner. Het merk KWB staat voor comfortabel en veilig verwarmen. Een moderne KWB-biomassaverwarming is daarom eenvoudig in gebruik en schoon. De verwarming is compact, functioneel en zuinig. Daarnaast zeer betrouwbaar en bedrijfszeker. De apparatuur voldoet aan de strengste Europese emissievoorschriften.

Comfort en veiligheid staat bij KWB centraal. Daarom is er voor u de KWB comfort garantieregeling van 6 jaar, inclusief vervangende en slijtageonderdelen.

Bespaar tot € 157.240,- in 20 jaar!!! Zie hiervoor een actueel rekenvoorbeeld van een van onze eerste opdrachtgevers.Een pelletkachel verwarmt eenvoudig en schoon en zorgt ervoor dat het aardgasgebruik flink daalt. Terugverdientijden van minder dan 3 jaar of korter zijn haalbaar!

Wie veilig en onafhankelijk wil verwarmen, stapt over op de duurzame brandstof hout en bespaart daarbij ook nog eens rond de 50% op de lopende stookkosten. Op dit moment is bijna iedereen nog afhankelijk van de fossiele energiedragers (zoals olie, gas en kolen). Deze grondstoffen worden schaarser en de prijzen voor stookolie en aardgas stijgen op grond van toenemende knelpunten in de toevoer ervan. Het is daarom belangrijk om te investeren in de toekomst!

Het verwarmen met stukhout, hakhout of pellets is co2 neutraal en levert daarom een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Verder is het erg belangrijk dat er met een pelletkachel veilig gestookt kan worden.

Naast onze aanspraak voor veiligheid en comfort, verbindt deze manier van verwarmen ons allemaal vanuit een centraal beginsel: de verantwoordelijkheid voor het leven en de komende generaties op aarde.

De pelletkorrels bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en de mogelijkheid om in een geautomatiseerde pelletskachel te worden gebruikt.
De pellets zijn milieuvriendelijk, omdat ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden geen bomen voor gekapt, alleen de bomen die gekapt moeten worden voor de uitdunning van het bos.

Pelletkachels hebben door hun ideale en zeer schone verbanding geen stank rondom het huis, vandaar dat het afvoerkanaal korter mag zijn.

De pelletkachel heeft door de optimale verbranding een hoog rendement van gemiddeld 90%. Om precies te zijn; van 80% voor een pelletkachel met laag rendement, tot 95% voor een hoog rendement.

Het ontsteken gebeurt volautomatisch via een ontstekingspatroon (gloeispiraal), na het aanzetten van de kachel. Via een display (of afstandbediening) kan de gewenste temperatuur ingesteld worden, de pelletkachel zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur behaald wordt en behouden blijft. Met een vulling van 15kg kan (afhankelijk van de buitentemperatuur, isolatie van de woning en gewenste warmte) een tot vijf dagen gestookt worden. Een zakje pellets van 15 kilo kost gemiddeld rond de 4 á 5 euro. Echter wanneer je groter inkoopt (per pallet of meer) kosten de pellets een stuk minder. Een andere mogelijkheid is in de bulk. Daar is dan een goede opslag voornodig; deze kan zowel binnen als buiten neergezet worden. Ook hier zijn creatieve oplossingen voor mogelijk!

Voor ieder gebouw met warmtevraag is er een KWB toestel geschikt. De vermogens lopen van 3-300kW, met de mogelijkheid om in een cascadeopstelling nog meer vermogen op te stellen.
Hoe groter uw gebouw of gebouwen, des te meer vermogen wordt er aan energie opgewekt.

Een pelletkachel is bijvoorbeeld geschikt voor:

- Grote vrijstaande woning of een complete wijk met meerdere woningen op 1 toestel.
- Agrarische sector: warmtapwater of verwarming
- Grotere gebouwen (bv. scholen, zorginstellingen, zwembaden, kerken)
- Etagewoningsbouw
- Regioverwarmingsnet (meerdere huizen op één pelletkachel)

Graag denken wij met u mee welke KWB verwarming het beste bij uw woning/bedrijfspand/straat past.

Contact

C. Hoogendoorn InstallatieTechniek
Kerkweg 29C
4245 TP Leerbroek

Routebeschrijving (klik hier)

0345-569133
06-53442837
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.